Har du fulgt meg på Instagram i de siste dagene så har du sett at jeg har vært i skikkelig gipsegg-modus! De hvite, tidløse gipseggene har vært populære i mange år og nå har jeg testet ut to ulike metoder som gir to helt ulike preg.

I den ene metoden så har jeg laget gipsegg ved bruk av gipsstrimler og dette gir eggene et «grovt»-uttrykk. Personlig så synes jeg dette er den enkleste måten å lage gipseggene på. I den andre metoden så har jeg brukt Alabaster-gips («Gipspulver») som gir ett mer glatt og minimalistisk uttrykk. Gipseggene er svært dekorative og passer perfekt som påskedekor. Plasser for eksempel påskeliljer eller potteplanter oppi, legg i telys, bruk de som godteriskål, eller dekorer med annen påskepynt oppi eggene.

Nedenfor finner video av fremgangsmåte til hvordan du kan lage gipseggene på de to ulike metodene. Lykke til!

Vær obs! Begge metodene kan gi mye søl og gris så jeg anbefaler deg å legge plast/voksduks osv. som underlag om du er redd for bordet eller benkeplaten din. Om du bruker metoden med Alabaster-gips så anbefaler jeg deg å gjøre dette på et rom der du ikke har så mye ting du er redd for – du ser hvorfor jeg anbefaler dette i videoen 🙂

DIY Gipsegg - 2 forskjellige metoder (video)

DIY Gipsegg - 2 forskjellige metoder (video)

 


DIY Gipsegg med gipsstrimler

For å lage gipsegg med gipsstrimler så trenger du:

1. Gipsstrimler (må være hurtigtørkende – Jeg kjøpte mine på Panduro, og kan også kjøpes på apoteket)
2. Ballong
3. Vann
4. Saks

Her er videoen som viser fremgangsmåten:

DIY Gipsegg - 2 forskjellige metoder (video)

DIY Gipsegg - 2 forskjellige metoder (video)

 


DIY Gipsegg med alabaster-gips

For å lage gipsegg med alabaster-gips så trenger du:

1. Alabaster-gips (eller annen hurtigtørkende gips – jeg kjøpte min på Panduro)
2. Vann
3. En 0,5 liters flaske
4. Trakt – eller klipp av en 0,5 l flaske
5. Ballong i god kvalitet!
6. Saks

Her er videoen som viser fremgangsmåten:

DIY Gipsegg - 2 forskjellige metoder (video)

DIY Gipsegg - 2 forskjellige metoder (video)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Følg meg gjerne på Instagram @hvitelinjer for mer inspirasjon!

Lykke til og god påske!

Se påskebordet jeg dekket for to år siden: Påske – Ideer til borddekking