// Sponset tur

Tre dager i Romania er forbi og inntrykkene av hva jeg har sett og opplevd begynner å synke inn. Vi var i en liten by kalt Sibiu, i landsdelen Transylvania. Sibiu er en liten by med ca. 150.000 innbyggere, der klimaet for tiden er så og si lik her i Norge.
Turen var i regi av teppeprodusenten Tisca og jeg ble invitert til Romania av Walter. Det var hans far som startet Tisca og Walter er nå en av eirene. I tillegg til å være en dreven businessmann så må han være en av de beste turguidene og mest kunnskapsrike personene jeg noen gang har møtt. Han hadde et godt svar på det meste. Spesielt mye kunne han om historien og utviklingen i Romania og Sibiu, og det var spennende å lære om et land som er veldig forskjellig fra Norge.
Sibiu - En uforglemmelig opplevelse - HVITELINJER
Dette er inne i den ortodokse katedralen i gamlebyen i Sibiu. Som katedraler flest var det utrolig mange detaljerte malerier på veggene og taket. Og en av de største lysekronene jeg noen gang har sett.
Sibiu - En uforglemmelig opplevelse - HVITELINJER
Dette er en vindmølle ved Astra Museum, hvor vi spiste lunsj en dag.
Sibiu - En uforglemmelig opplevelse - HVITELINJER
Sibiu - En uforglemmelig opplevelse - HVITELINJER
Legg merke til hesten og kjerren i bildet. Et lite stykke fra Sibiu, oppe i fjellene, finnes det en av mange små bygder. Her har Tisca bygget og laget en Workshop. Kvinnene som er ansatt her vever og lager tepper, akkurat slik de gjør i fabrikken i byen. Dette gir kvinnene i området mulighet til å få en jobb og tjene penger. Tisca frakter opp ull og bestillinger, og henter teppene når de er ferdig. Et utrolig godt tiltak for en bygd som dette og en god måte ta samfunnsansvar på!
Sibiu - En uforglemmelig opplevelse - HVITELINJER
Det er en ubeskrivelig opplevelse å se hvordan mange av rumenerne bor. Dette bildet tok jeg i går og det var rundt 5 grader, med en mild vind. Det var kaldt. De som bor her må gå et stykke for å hente vann fra en brønn som er åpen visse tider i døgnet. Det var mye, mye gjørme. Husene er nesten ikke isolert og de fleste husene hadde utedo.
Sibiu - En uforglemmelig opplevelse - HVITELINJER
Siste dagen spiste vi lunsj ved Orangerie og fikk en omvisning rundt Brukenthai sommerplass. Dette er et slott som en kjent romansk guvernør bygget på 1750-året. Slottet bærer preg av at det er gammelt, men det har fortsatt sin sjarm. Nedenfor slottet er det en stor hage der det blant annet er populært å ha bryllup.
Sibiu - En uforglemmelig opplevelse - HVITELINJER
Vi har opplevd mye på de tre dagene vi har tilbringt i Sibiu. Walter og assistenten Karina har tatt godt i mot oss og dette er en tur jeg aldri kommer til å glemme.
Jeg tenkte å fortelle mer om Tisca og teppene deres i et senere innlegg. Alt jeg kan si er at det er et utrolig håndverk og jeg er mektig imponert av hvordan disse teppene lages.


Få med deg når jeg oppdaterer!

Følg meg på Facebook for å få med deg når jeg oppdaterer bloggen: hvitelinjer
Eller på Instagram: @hvitelinjer