Forrige helg inviterte jeg ei vennine over for å bake pepperkaker sammen med meg og Sander. Vi hadde kjøpt to ferdig-deiger, og med julebrus og julemusikk var vi klare for å komme i skikkelig julestemning 🎄

Vet ikke hvem av oss som kom på ideen, men… «Vi skal ikke lage pepperkakeborg da?» Vi har gjort det til en liten tradisjon å bake pepperkaker sammen hvert år og tidligere har vi forsøkt oss på et pepperkakehus. Det ble skeivt og taket ble en katastrofe, så det knuste vi med det samme. Nå tenkte vi at vi måtte lage noe som ikke trengte tak. En borg kan vi vel klare!

Ja, altså…. Ingen av oss har verken ingeniør- eller arkitektutdanning, så jeg underdriver ikke om jeg sier at bare planleggingen tok 2 timer 🙊 Vi skjærte ut maler fra en pappeske som vi brukte til pepperkakedeigen.

Vi stekte veggene i 6-8 minutter. Heller litt for mye stekt enn for lite, da de fort kan bli «seige» om de ikke er stekt nok. Tilsammen er det 16 høye vegger og 4 lave.

Jeg hadde funnet frem et stort pyntefat som borgen skulle stå på, men det ble alt for liten! Vi måtte være kreative og underlaget ble derfor en bilderamme dekket med aluminiumspapir. Bilderammen måler 70x 50, så da kan du tenke deg hvor stor borgen er!

Vi limte sammen veggene med smeltet sukker og deretter dekket og forsterket det med tykk melis.

Helt fra vi startet gledet vi oss til å starte pyntingen av borgen. Gøy var det, men det tok utrolig mye mer tid enn vi trodde! Melisen måtte være perfekt og ikke rennende, og bare det i seg selv var en stor prøvelse.

Ta-da! Etter 3 pepperkake-baker-kvelder var endelig borgen ferdig. Det høres kanskje mye ut, men det skal sies at det ikke var 3 «effektive» kvelder. Det er jo tross alt viktig å kose seg i tillegg ☺️

Vinduene er av Gelatin og er limt på med melis.

Synes vi har vært flinke jeg! Litt skeivt her og der, men pytt! Den er jo tross alt hjemmelaget ☺️

Neste år er målet å lage et bidrag til pepperkakebyen i Bergen. Bare å starte planleggingen allerede nå!

Du er med du, Mikaela? 😄👏