God farsdag til alle fedre der ute! 💙Her i huset har det vært en rolig og avslappende helg. Sander hadde planleggingsdag fra barnehagen på fredag, så vi har hatt langhelg og kost oss hjemme med baking, tegning, leking og enda mer baking. Sander elsker å bake og det gøyeste han vet er å «knipe egget». Det tok litt tid før mor og far skjønte hva han mente med det, men det er nok et Bergens-uttrykk for å «knekke egget» 😄

Noe av det vi bakte i helgen var kakemenn… Av en eller annen grunn er min store «craving» i denne graviditeten kakemenn 🙈 Jeg kan spise meg i hjel! Frokost, lunsj og middag, ja jeg kunne spist det til hvert måltid 🙈 Jeg har aldri vært glad i disse tørre, kjedelige kjeksene før, men i de siste ukene har jeg ikke klart meg uten. Og finner jeg kakemenn i butikken med sjokolade, da hamstrer jeg 😂 Uff 🙈

Siden jeg har så dilla på kakemenn så tenkte jeg å prøve å bake det selv. Hadde hørt at det ikke skulle være så vanskelig og det stemte gitt! Jeg er ikke kjent for å være noe mester-baker, så disse kakemennene klarer de fleste å lage☺️

Oppskriften jeg brukte ga ca. 50 små figurer. Jeg fant mange kakemenn-oppskrifter på nettet, men ingen med sjokolade, så her har jeg prøvd meg frem selv. Dette er hva du behøver:Kakemenn:🌟 100 g Smeltet smør (avkjølt)🌟 3 dl Sukker🌟 2 dl Hel melk🌟 1 Ts Hornsalt (eller natron)🌟 1 l MelPynt:🌟 200 g Melkesjokolade🌟 2 ss Kokosfett (delfia)Fremgangsmåte:1. Smelt smøret og avkjøl, deretter bland inn sukker og melk.2. Bland halvparten av melet sammen med hornsaltet (jeg brukte natron), og bland det inn med melkeblandingen. Ha i resten av melet og bland godt.3. Dekk blandingen med plast og sett det i kjøleskapet. Det anbefales egentlig å la stå over natten, men det holdt med 5 timer for meg. Det eneste er at deigen kan være litt hard å skjelve ut om den står for kort tid. 4. Når deigen er myk nok til utskjelving, kan du sette ovnen på 175 grader. 5. Finn frem former og lag figurer. 6. Legg figurene på en stekeplate med bakepapir og stek de på ca. 7 min.7. Når figurene er avkjølt kan du smelte sjokoladen sammen med kokosfettet på lav varme. Vær nøye med å røre hele tiden slik at det ikke brenner seg. Jeg er ikke så glad i mørk sjokolade, men liker du det kan du bytte ut melkesjokoladen (så blir det litt sunnere også 🙊)8. Tilslutt dupper du figurene i sjokoladen og lar de tørke på et brett i noen timer. Vipps! Så har du verdens beste kakemenn 👬Store deler av oppskriften er hentet fra tine.no.

Det anbefales å legge kakemennene i en lufttett boks eller tett plastpose slik at de ikke blir for harde. De har holdbarhet i opptil 3-4 uker i tett oppbevaring.

Da er det bare å ønske GOD BAKING ❄️