Hei dere! Nå er det noen dager siden sist jeg postet noe her og kan vel ikke si annet enn at jeg skulle ønske døgnet hadde flere timer. Dagene flyr i vei!Som dere vet er interiør min store lidenskap, men i kveld tenkte jeg å dele noen ord om en annen interesse jeg brenner for. Ja, eller de to interessene er jo veldig kjekke å kombinere 🙂 Jeg snakker selvfølgelig om FOTOGRAFERING 📷

Jeg har alltid vært glad i å fotografere. Alltid hatt med meg kameraet når vi har vært ute på reise eller i andre store begivenheter. Tatt mye bilder av familie og venner. Men… Jeg har aldri «bearbeidet» lidenskapen og aldri brukt noe annet enn den grønne «auto»-knappen på kameraet.

Det var helt til i fjor høst at jeg så Imago Collectico delte et innlegg på Instagram-siden sin. Dette var ei dame jeg hadde fulgt lenge fordi jeg likte de fine, sarte og inspirerende bildene hun postet. Hun lurte på om det var noe interesse for et hobbybasert fotokurs, og jeg tenkte med en gang; Dette vil jeg melde meg på!

Men la meg tenke.. Hadde jeg egentlig tid til dette? Med fulltidsjobb, en (på den tiden) 1-åring som nettopp hadde lært å gå (les; løpe rundt) og en Instagram-konto som fra før tok store deler av fritiden min. Joda, Vibeke kunne berolige meg med at «ta det i ditt eget tempo så får du se» 🙂

Det er nettopp dette «i eget tempo», at jeg synes fotokurset til Vibeke var så utrolig bra. Alt foregikk online over 3 måneder, og du løste hver enkelt oppgave uten noe spesiell tidsfrist. Selvfølgelig var det en anbefalt frist, men dette styrte du helt selv. For min del passet det best å sette av 2-3 timer i helgen for å løse 1-2 oppgaver i uken. Om vi var på tur leste jeg meg opp på oppgavene på forhånd og hadde alltid med meg kameraet hvorhen vi gikk.

For hver oppgave som ble postet ga Vibeke ærlige og personlige tilbakemeldinger. På 3 måneder gikk jeg fra «auto»-knapp til å kunne masse, kjekke manuell-innstillinger på kameraet.

Faktisk, etter kurset som ble avsluttet i desember i fjor så har ikke knappen på kameraet vært innstillt på auto en eneste gang! Jeg tar med kameraet stort sett overalt hvor jeg går og jeg har synet mer i grøftekanten enn på veien når vi er på skogstur ☺️ De fineste bildene jeg tar er stemningsbilder av samboeren og junior. Hjemme ligger kameraet alltid tilgjengelig slik at jeg fort kan «snape» junior i morsomme øyeblikk, og alle bildene jeg legger ut av hjemmet vårt på Instagram tatt med kamera.

Jeg var heldig å slengte meg på ett av de første kursene Vibeke holdt. Etter dette har fotokursene hennes blitt kjempe populære! Nå har hun startet påmelding til et kurs som starter i august, og er du interessert i å lese mer om det, kan du klikke her: Fra auto til manuelle innstillinger

Er du interessert i arbeidet til Vibeke så kan du ta en titt på hennes hjemmeside Imago Collectico eller lese mer om kursene på Facebook: Imago Collectico Fotokurs

Jeg vil avslutte med å si at dette er ikke er et sponset innlegg og dette er mine egne erfaringer fra dette kurset. Dette er mitt tips til deg om du er interessert i foto og ønsker å videreutvikle den lidenskapen 📷 Alle bilder i innlegget er tatt av meg 📷