Det møbelet jeg får mest spørsmål om på Instagram er sjenken vår. Derfor tenkte jeg å lage et eget innlegg som kun handler om denne nokså «populære» saken.Sjenken heter Bestå og er fra IKEA. Bestå er en modul-serie som du kan bygge selv, og er vel opprinnelig under kategorien TV-benker tror jeg. Og det er dette med «bygge selv» som var grunnen til at vi valgte denne. I forrige leilighet hadde vi en stue der det var høyt under taket og vi var derfor ute etter en sjenk som var nokså høy. Jeg tror vi var på alle møbelkjedene og så, men ingen falt i smak. Vi hadde vært på IKEA og sett på Bestå-serien og likte godt fargen Valnøtbleket eik som var en av valgene.Vi bestemte oss derfor for å bygge sjenken selv.

Så til hvordan du bygger sjenken. Den måler totalt 180 cm lang og 125 cm høy.⭐️ Rammen. Det er totalt 4 rammer – til skap som måler 180x40x64 og 3 til skuffer som måler 60x40x38. Alle i farge valnøttbleket eik.⭐️ Skapdørene. 3 skapdører som måler 60×64. Farge hvit høyglans.⭐️ Skuffene. 6 skuffer som måler 16×60. Alle i farge valnøttbleket eik.⭐️ Føttene. Disse hører ikke til i bestå-serien, men finnes i kjøkkenavdelingen på IKEA. De er 25 cm og kan i tillegg justeres opp 5 cm mer.Må samtidig si at dette er en kombinasjon der skuffene ikke passer helt til rammen. Det vil bli en glippe mellom øverst på skuffene og mellom skuffer og skap, men det har gått fint for oss ☺

Sjenken i forrige leilighet. Her hadde vi føttene på det høyeste, slik at den målte 130 cm høy.

Slik som sjenken er nå er føtterne på det laveste.

Lysestaker fra Wasps Living og bilder fra ​Foto Factory.

Så da håper jeg alle som er interessert i denne sjenken ble litt klokere ☺ Spør meg gjerne i kommentarfeltet eller på Instagram om du lurer på noe ☺

#ikea #bestå #beståserien #sjenk #møbel #interiør #inspirasjon #interior